Per les terres de Ponent ens trobem l’agència Habit-art de l’Ernesto López, apassionat de la professió. Amb el temps, va anar consolidant-se amb els valors de l’honestedat, el respecte, la confiança, la transparència, fent-se un lloc gràcies a les bones opinions dels seus clients. I ara afronta un futur esperançador, deixant el seu llegat.

– Com van ser els teus inicis en el sector immobiliari?

Doncs va ser per casualitat. En un moment donat de la meva vida decideixo fer un canvi professional i entro a treballar en una agència immobiliària de Saragossa. Allà vaig descobrir una professió que em va apassionar.

– Era la teva vocació? Com et vas preparar? 

No, però de seguida vaig començar a preparar-me i a formar-me. Els meus caps van ser per a mi la millor escola. De fet, al tenir formació universitària em vaig fer API molt aviat.

– Com t’imaginaves que seria la vostra agència?

Tal com la tinc actualment, amb un espai dinàmic, transparent, seriós, molt professional i amb principis.

-Quina és la teva estratègia?

El boca a boca és per a mi la millor publicitat que es pot tenir. També intento tenir la màxima confiança i el respecte amb els clients.

– Quines demandes teniu i com doneu resposta a totes elles?

Rebem i tenim tot tipus de demandes. Amb l’ajuda dels nostres comercials, ens posem en contacte i donem resposta a totes.

– Quins són els valors de la vostra agència?

Els nostres valors són l’honestedat, el respecte, la confiança, la transparència i defensar sempre els interessos dels nostres clients.

– Amb els temps heu creat diferents aliances i us heu escampat pel territori…

Sí, per descomptat. Ens agrada crear aliances amb els professionals que comparteixen els nostres ideals.

– Com us ha impactat la covid? Us ha fet modificar algun dels vostres processos?

La veritat és que una vegada superats els mesos de confinament que vam tenir, vam tornar a poc a poc a la normalitat. Realment no estàvem preparats del tot tecnològicament, però ens en vam sortir de tot plegat.

– Quin consell donaries a aquelles persones que volen comprar un habitatge, quin seria? I a les que volen vendre?

Sempre recomanaria que es posin en mans de professionals. Penso que encara queda molt per fer per tal d’evitar l’intrusisme en el nostre sector.

– Quina formació creus que seria necessària per poder donar resposta a les necessitats del sector?

Tot és important. La nostra és una professió en constant evolució. El que més m’agrada és que sempre estem aprenent. És una activitat molt dinàmica on es demana el millor de nosaltres.

– Quin paper juga el màrqueting a la vostra agència?

Juga un paper molt important. Però en el nostre cas, el millor màrqueting que tenim és el boca a boca.

– Què poden aportar els agents immobiliaris a la societat? 

Sempre podrem aportar la professionalitat i la confiança als nostres clients, tant en la compra com en venda d’una llar.

– Què destacaries del projecte de l’AIC?

Que és important estar al dia i que ens sentim protegits. I entre tots no deixarem de lluitar contra l’intrusisme i la competència deslleial.

– Què diries als joves que volen incorporar-se a aquest sector?

Els diria que sobretot es formin i que tinguin molta paciència. És una professió tan difícil i complexa com alhora apassionant.

– Quins són els vostres projectes i reptes de futur?

Voldria traspassar el meu llegat als meus fills. Tinc ganes de jubilar-me.

caCatalà